Kategoritë


Gjitarët
Gjitarët fotot  në këtë kategori duhet të nxjerrin në pah bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra.  Ato mund të tregojnë detajet individuale të një kafshe  ose  grupi kafshësh, portrete ose pamje të përgjithshme, sjelljen ose veprime të tyre.

Zogjtë
Zogjtë, fotot në këtë kategori duhet të nxjerrin në pah bukurinë dhe rëndësinë e zogjve të egër. Ato mund të tregojnë detajet individuale të një shpendi ose grupi shpendësh, portrete ose pamje të përgjithshme, sjelljen ose veprime të tyre.

Reptilët dhe Amfibët
Reptilët dhe Amfibët, fotot në këtë kategori duhet të nxjerrin në pah bukurinë dhe rëndësinë e reptilëve dhe amfibëve. Ato mund të tregojnë detajet individuale të një reptili/amfibi ose grupi, portrete ose pamje të përgjithshme, sjelljen ose veprime të tyre.

Invertebrorët tokësor
Invertebrorët tokësor, fotot në këtë kategori duhet të nxjerrin në pah bukurinë dhe rëndësinë e insekteve, kërmijve, krimbave, etj. Ato mund të tregojnë detajet individuale të një  invertebrori ose grupi, portrete ose pamje të përgjithshme, sjelljen ose veprime të tyre.

Fauna ujore
Fauna ujore, fotografitë duhet të kenë si subjekt organizma ujorë në mjedisin e tyre natyral që ilustrojnë faunën detare ose të ujrave të ëmbël.

Peizazhe natyrore
Në këtë kategori mund të paraqiten fotografi që paraqesin një pamje nga natyra ose pamjen e një vendi a mjedisi si male, lugna, liqene, lumenj, etj.  


“Kur unë shoh si subjekte kafshët e egra, unë nuk shoh pupla në krahë, unë vetëm numëroj krahët. Unë shoh forma emocionuese, kombinime ngjyrash, modele, cilësi, sjellje interesante dhe mundësi të pafundme për të bërë fotografi interesante. Unë e konsideroj foton si një ekosistem në të cilin të gjitha elementet janë të ndërlidhura, të balancuara në mënyrëtë përkryer, pa zbukurime apo pjesë të tepërta; dhe këtu qëndron joshja, në një botë të kaosit, fotografia është një drejtkëndësh i  vogël në të cilin artisti mund të krijojë një univers të regullt.”
   
Charlie Harper


 


Follow us

Facebook PPNEA   LinkedIn PPNEA

Twitter PPNEA   Youtube PPNEA
  • Contact us

  • Submit

  • Newsletter

  • Subscribe
Language
Albanian   English