Cveta Trajçe

Oficer lokal, Prespë

Cveta është e vetmja oficere vendore e PPNEA me seli në shtëpinë e saj, Prespë. Ajo iu bashkua PPNEA-s në vitin 2018 si një pikë qendrore në përballimin e projektit ndërkufitar për Basenin e Prespës nga PrespaNet. Ajo zotëron MSc në Marketing nga Universiteti i Tiranës dhe  Diplomë të dytë Master në Marrëdhëniet Ekonomike Ndërkombëtare nga Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore në Sofje. Lidhja e fortë që ka me vendi e saj e riktheu në shtëpi pas studimeve dhe u kthye nga ekonomiste në avokate të natyrës. Interesi i saj kërkimor është zhvillimi i qëndrueshëm ekonomik rajonal duke promovuar Prespën si markë duke zhvilluar turizmin e qëndrueshëm të natyrës dhe ekonominë lokale.