Callistoctopus ornatus

Callistoctopus ornatus

Le të zhytemi në ujërat e thellë të Potamit për të takuar Callistoctopus ornatus (ornate octopus).

A e dini se oktapodët jane krijesa tej mase inteligjente, të aftë për të zgjidhur probleme komplekse, duke përfshirë edhe përdorimin e mjeteve❓

E pavarësisht kësaj, këto specie janë në rrezik zhdukje si pasojë e mbeturinave të depozituara, peshikimit të pakontrolluar si edhe ndryshimeve klimatike.

Le të kontribuojmë të gjithë në mbrojtjen e këtyre krijesave të mrekullueshme dhe të shtëpive të tyre. 🐙


Postime të ngjashme