Një ditë me edukim mjedisor në shkollën “Rezistenca e Goricarëve”

Një ditë me edukim mjedisor në shkollën “Rezistenca e Goricarëve”

Më 26 tetor, ekipi i përkushtuar në zyrën tonë lokale të PPNEA së bashku me Administratën Rajonale të Zonave të Mbrojtura Korçë, u angazhuan për të sjellë edukimin mjedisor për nxënësit në shkollën “Rezistenca e Goricarëve”.

Si pjesë e paketës së edukimit të “Pelikanit Kaçurrel dhe Pelikanit Rozë”, studentët mësuan më shumë, në një orë interaktive që fokusohej në një analizë krahasuese të dy llojeve të pelikanit, duke përdorur metodën e Diagramit të Venit.

Por argëtimi nuk u ndal me kaq! Dita përmbante gjithashtu dy aktivitete tërheqëse: “Konkursin e Kujtesës” dhe një sesion “Kreativiteti Mjedisor”, ku u evidentuan punimet e Gordana Stavre dhe Marina Themelkos, të cilat u vlerësuan si fituese të këtyre aktiviteteve.

Më 30 tetor, studentët patën mundësinë të vënë në provë njohuritë e tyre të reja gjatë një sesioni praktik në terren. Të udhëhequr nga ekspertët tanë të shpendëve, ata bënë një udhëtim të paharrueshëm të kundrimit dhe numërimit të shpendëve të Liqenit të Prespës duke përdorur teleskopë dhe dylbi.

Arritja më e mirë? Nxënësit janë të etur të bëhen pjesëmarrës të rregullt në censuset e shpendëve të Liqenit të Prespës!

Postime të ngjashme