NJË MARRËDHËNIE NË DISTANCË, PIKËRISHT KJO I NEVOJITET JETËS SË EGËR

NJË MARRËDHËNIE NË DISTANCË, PIKËRISHT KJO I NEVOJITET JETËS SË EGËR
Të tilla takime në distancë janë e vetmja formë sesi ne duhet t’i qasemi rrëqebullit, duke e vështruar në habitatin e tij të zakonshëm, të lirë e të shëndetshëm. Në këtë mënyrë, popullatës së tij mund t’i rriten shanset për rimëkëmbje, e cila do të ishte një fitore për jetën e egër në Shqipëri. Vetëm studiesit mund të afrohen më tepër me këtë specie, siç është rasti i PPNEA-s me aplikimin e kutisë kurth, e cila ka si qëllim vendosjen e një transmetuesi satelitor si dhe marrjen e të dhënave gjenetike, çfarë do të na mundësojë informacion më të detajuar mbi sjelljen dhe territorin që ky lloj përshkon. Rastet e publikuara nga PPNEA mbi vrasjen e tre rrëqebujve në zonën e Elbasanit janë shëmbuj të praktikave më të tmerrshme ndaj jetës së egër, si dhe një nga kërcënimet kryesore për mbijetesën e tyre në natyrë. Ne jemi të bindur se zotërimi i një rrëqebulli të balsamosur e të shpërfytyruar nuk mund të dhurojë asnjë emocion pozitiv, aq më pak kënaqësinë që ky lloj të ofron ndërkohë që e vështron në habitatin e tij të zakonshëm, si në rastin e ilustruar në video-n më poshtë. PPNEA i bën thirrje të gjithë qytetarëve të bojkotojnë sipërmarrjet ku gjenden kafshë të balsamosura dhe ku tregtohet mishi i egër. Gjithashtu, i bëjmë thirrje autoriteteve që të mos tregojnë indiferencë ndaj krimeve mjedisore, por të reagojnë me forcë kundër tyre.
Postime të ngjashme
Komente

Your email address will not be published.Required fields are marked *