Reportazh i France24

Reportazh i France24

Dëshmitarë të humbjes së Lagunës së Vjosë-Nartës!

Ky reportazh nga France 24 sjell në vëmendje shkatërrimet e shkaktuara nga ndërtimi i Aeroportit të Vlorës.

Mbrojtësit e mjedisit natyror në Shqipëri kanë ngritur alarmin duke paralajmëruar se ky aeroport i ri, i vendosur në një zonë të mbrojtur, përbën një kërcënim të madh për lloje të ndryshme shpendësh. Modelet e tyre të migrimit dhe zonat e folezimit mund të dëmtohen, duke i vënë në rrezik. Laguna dhe grykëderdhja aty pranë janë jetike për miliona shpend shtegtarë që udhëtojnë midis Evropës dhe Afrikës çdo vit.

🔗Linku në BIO

Postime të ngjashme