Xhemal Xherri

Menaxher projekti

Xherri punon pranë is PPNEA’s si menaxher projekti për projektin ‘Land of Eagles and Castles II’ dhe Preservation of Vjosa-Narta wetland.
Ai iu bashkua ekipit të PPNEA si vullnetar në fund të vitit 2015, ku dhe me pas u angazhua si koordinator për marrëdhëniet me publikun dhe koordinator strategjie për disa nga projektet si Balkan Lynx Recovery ProgrammeAdriatic FlywayMediterranean monk seal, and Egyptian vulture new LIFE. Më tej, prej disa vitesh ai koordinoi projektin si ‘Egyptian Vulture New LIFE’. Xherri është i interesuar në disa fusha kërkimi, si konservimi i natyrës, advokimi për ruajtjen e natyrës, shërbimet e ekosistemit, zhvillimi i qëndrueshëm dhe remote sensing.
Si krijues kontenti, ai është autor dhe moderator i Podcastit Jete e Eger (Wildlife), dhe ka realizuar disa video promovuese. Veç menaxhimit të projektit, Xherri është pilot droni, duke mbledhur foto dhe video të rrjetit të zonave të mbrojtura të Shqiperisë dhe monitorimit të jetës së egër.