Mbjellja e SH P R E S Ë S në Parkun Natyror të Munellës

Mbjellja e SH P R E S Ë S në Parkun Natyror të Munellës

Në një nismë të jashtëzakonshme të drejtuar nga Roland Lleshi, për të tretin vit rradhazi, Parku Natyror i Munellës dëshmoi një ngjarje transformuese. Në partneritet me PPNEA dhe Heinrich Böll Stiftung Tirana, me praninë e Bashkisë Fushë – Arrëz, Administratës Rajonale të Zonave të Mbrojtura nga Shkodra, Kukësi dhe Lezha, së bashku me vullnetarë të pasionuar, u mbollën 2000 fidanë.

Kjo maratonë e ripyllëzimit ka një rëndësi të thellë për Munellën, një zonë dikur ku mbizotëronte biodiversiteti, por tani e shkatërruar nga prerja e drurëve dhe zjarret, duke ndikuar sidomos në habitatin e Rrëqebullit të Ballkanit. Megjithatë, përmes kësaj nisme të bashkuar, përkrah çdo fidani, po mbillet shpresë.

Ky frymëzim i përbashkët shërben si një thirrje e fuqishme për veprim, duke na nxitur të gjithëve të ruajmë dhe ripërtërijmë Parkun Natyror të Munellës, për brezat që do të vijnë. Kjo nismë transformuese, shtrihet përtej në kohë, duke u kthyer në një rrugëtim ripyllëzimi në muajt e parë të 2024-ës

Postime të ngjashme