Shpendkundruesit e rinj #birdON vizitojnë Peizazhin e Mbrojtur Vjosë – Nartë

Shpendkundruesit e rinj #birdON vizitojnë Peizazhin e Mbrojtur Vjosë – Nartë
Nisur nga lehtësia që laguna e Nartës ofron për vrojtimin e shpendëve, studentët e #BirdON patën mundësi të ushtronin në praktikë njohuritë e përftuara deri më tani, duke identifikuar në mënyrë të pavarur llojet e pranishme në zonë.
 
Itinerari i kësaj ore mësimore nisi nga fillimi i argjinaturës, në hyrje të kripores, dhe vazhdoi deri në fshatin Akërni, duke improvizuar, në këtë mënyrë, një ditë ideale për turizmin e shpendkundrimit.
 
Përtej vrojtimit të shumë llojeve të shpeshtë në zonë, pjesëmarrësit u informuan edhe mbi planet e qeverisë për ndërtimin e aeroportit brenda territorit të zonës së mbrojtur, si dhe mbi rreziqet që ky investim paraqet për natyrën e vendit tonë.
 
© Z. Vorpsi / PPNEA
 
© Z. Vorpsi / PPNEA
 
© Z. Vorpsi / PPNEA
 
© Z. Vorpsi / PPNEA
Postime të ngjashme