BirdOn ne Lagunen e Fllakes

BirdOn ne Lagunen e Fllakes

BirdON në Lagunën e Fllakës

Fundjavën e kaluar, ekipi i BirdON zhvilloi orën e parë praktike, duke vizituar Sektorin Rinia-Fllakë, e cila shërben si një zonë pushimi dhe strehimi për qindra lloje shpendësh të egër.

Ornitologët e rinj, të informuar mbi rëndësinë e zonës gjatë sesionit të parë teorik, arritën të identifikojnë në terren lloje shpendësh të egër, ku ndër të tjera mund të përmendim dallëndyshen e detit (Glareola pratincola), dallëndyshen e madhe të detit (Hydroprogne caspia), si dhe gargullin (Merops apiaster).

BirdON do të vazhdojë me ekspedita të tjera në terren, ku njohuritë e përfituara gjatë sesioneve teorike do të testohen duke diferencuar midis llojeve të ndryshme të shpendëve të egër në disa prej ligatinave më të rëndësishme në vend.

Na ndiqni në vijim!

Postime të ngjashme